Ács Rezső polgármester nyitotta meg a közgyűlés novemberi rendes ülését - olvashatjuk a Szekszárd - több mint jó bor Facebook oldalán.

Szollár Zoltán, a november 13-i időközi önkormányzati képviselőválasztás győztese az ülés elején letette képviselői esküjét. A közgyűlés döntése értelmében Szollár a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság tagjaként végzi majd munkáját.

A képviselők zárt ülésen döntéseket hoztak többek közt a városi víziközmű vagyon Magyar Állam részére történő átruházásáról és a Kerékpárosbarát Szekszárd című pályázattal kapcsolatban a többlettámogatási igény visszavonásáról, miután megegyeztek a támogatóval, hogy az Újvárost a palánki városrésszel összekötő szakasz megvalósulhat, ehhez pedig így már a forrás is rendelkezésre áll.

Szintén zárt ülésen kifejezte szándékát a közgyűlés, hogy megvásárolja a volt Bartina ABC üzlethelyiségét, ezzel egy kézbe kerülhet a városháza teljes épületegyüttese.

Döntést hoztak a képviselők az önkormányzat energiamegtakarítást, valamint kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedési tervéről. Számos, spórolást eredményező intézkedést bevezetnek még idén, melyek a hivatalok, intézmények működését is érintik és melyekről a következő időszakban folyamatos tájékoztatást kap majd a lakosság.

A közvilágítás csökkentése a lakott területeket nem fogja érinteni, azt csak külső városrészekben, jórészt közutak mentén korlátozzák. A helyi tömegközlekedésben 30 százalékos lesz a megtakarítás, amit a Volánbusz segítségével hajt végre az önkormányzat első körben, majd mihamarabb egy sikerdíjas ötletpályázatot is kiír a város a teljes helyi buszközlekedés újragondolására.

A helyi adókkal kapcsolatban a közgyűlés úgy döntött, hogy jövőre sem lesz emelés, Ács Rezső polgármester javaslatára minden adónem az idei szinten marad. Az idei utolsó ülését 2022. december 15-én tartja a testület, melyet 17 órakor közmeghallgatás követ.

Fotó: Szekszárd - több mint jó bor Facebook oldala