A polgármester felháborodott, hogy sem a lakosságnak sem neki nem jelezte a vízmű a csőtörést, sem az ebből fakadó vízhiányt. A reggeli órákban osztotta meg Balogh László polgármester a közösségi oldalán, azt az információt, hogy Nagykanizsa Keleti-városrészében a Hevesi, Bartók, Liszt, Kodály, Munkás, Rózsa, Csokonai utcákban és a Platán soron a javítás ideje alatt a vízszolgáltatás szüneteltetése és nyomáscsökkenés lesz tapasztalható.

Majd később, a Délzalai Víz-és Csatornamű Zrt egy tegnap délutáni közleményét is megosztotta amelyben a vízmű tájékoztataja a lakosságot, hogy

további helyreállítási munkálatokat végeznek Nagykanizsán a Hevesi, Bartók, Liszt, Kodály, Munkás, Rózsa, Csokonai utcákban és a Platán soron.A javítás ideje alatt az érintett utcákban a vízszolgáltatás szüneteltetése és nyomáscsökkenés lesz tapasztalható! A karbantartásból adódóan, esetlegesen víz elszíneződés is tapasztalható lesz! Felhasználóink a víz elszíneződését az ingatlanon belül, a vízvételi helyeken, pár perces vízvétellel tudják megszüntetni!

Ezt követően a a polgármester ismét posztolt, szinte egy időben a vízművel, ahol a Keleti-városrész vizhiányára hívta fel a figyelmet.

"Tisztelt Kanizsaiak!

Jelentős késéssel, csupán ma reggel 7 óra 7 perckor tájékoztatott Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. vezérigazgatója a Keleti-városrész jelentős részét érintő, tegnap délután óta tartó, óriási problémát okozó vízszolgáltatási hiányról. A problémán felül sajnálattal tapasztaltam, hogy a lakosság kellő tájékoztatása is elmaradt a Vízmű részéről.
Épp ezért soron kívül tájékoztatást kérek az ügy felelősétől, a baloldali liberális frakció által kinevezett Cziráki László vezérigazgató úrtól, hogy miért mulasztotta el a lakosság, illetve az irányomba történő tájékoztatást. Ugyanakkor kérem, gondolja át a Vízmű szakmai működését, hogy a jövőben elkerülhető legyen az ilyen példátlan hosszúságú, számos kanizsai családot súlyosan érintő probléma.Felszólítom Cziráki László vezérigazgató urat, hogy a hasonló jellegű esetek elkerülése érdekében járjon el felelősen gondolkodó vezetőként!-írta Facebook-oldalán.

Posztjával párhuzamosan a Délzalai Víz-és Csatornamű Zrt, szintén tájékoztatta a lakosságot, hogy a Hevesi Sándor úti, NA 200 mm-es azbesztcement anyagú ivóvíz fővezetéken, több méter hosszú vezeték cserével járó hibaelhárítást kellett elvégezniük. A térség ivóvíz ellátását biztosító víztározók a hibaelhárítás ideje alatt leürültek, a vízellátó rendszer érintett zónáiban nyomásesés, illetve a vízellátás szünetelése volt tapasztalható. Az éjszaka folyamán, a kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett, a csővezeték kiváltását elvégezték és folyamatosan kapcsolják vissza a szolgáltatást a térségben.

Fotónkon az éjszakai helyreállítási minkálatokat végzik.

Forrás: Balogh László Facebook-oldala