Ma délelőtt kérésükre fogadtam a Háttér Társaság képviselőit a Sándor-palotában. Azokról a problémákról beszéltünk, amelyeket ők most a legfontosabbnak éreznek

- számolt be szűkszavúan Novák Katalin köztársasági elnök. Visszatekerve a Facebook-oldalát, nem találni olyan bejegyzést, amelyben egy-egy megvalósult találkozónál azt hangsúlyozta volna, hogy nem az ő hívására érkeztek a vendégek a Köztársasági Elnöki Hivatalba.

Ügyeltek arra is, hogy ne tegyenek közzé olyan közös képet, amelyen egyértelműen és beazonosíthatóan látszana az, hogy kikkel egyeztetett a köztársasági elnök. A Háttér Társaság az egyik legnagyobb és legrégebb óta működő LMBTQI magyar civil szervezet, emlékeztet a Telex, és felidézi azt is, hogy ebben a kérdéskörben miként nyilatkozott nekik hivatalba lépése után Novák Katalin:

Az Alaptörvényben meghatározott feladatom éppen az Alaptörvény védelme. Az abban foglalt mondat – hogy az anya nő, az apa férfi – ráadásul számomra evidencia. Az Alaptörvény azt is kimondja, hogy a család egy férfi és egy nő házasságán, illetve a gyermek-szülő kapcsolaton alapul. Ezt én mindenképp védelmezni fogom.

Igaz, ugyanebben az interjúban elmondta azt is, hogy szeretné, ha a homoszexuális magyar emberek is éreznék, hogy az ő elnökük is.

A kiemelt kép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala