2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - 0o
Az ország 19 megyéjében

A magyarok még mindig egy új járvány kitörésétől tartanak leginkább

frisshirek.hu, 2022. november 18. - 10:53
A magyarok még mindig egy új járvány kitörésétől tartanak leginkább
Legjobban egy új járvány megjelenése miatt aggódunk, amelyet a háborúktól és a klímaváltozástól való félelem követ. Szorosan a dobogót követi azonban a gazdasági válság miatti szorongás is, igaz, ez már megosztja a kormánypárti és az ellenzéki tábort.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A magyarok 47 százaléka leginkább egy új világjárvány kitörésétől tart

- adta hírül a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2022. őszi kutatásának eredményét részletes cikkében a Telex. Igaz, megduplázódott azok száma, akik a koronavírust veszélytelennek tartják (15-ről 32 százalékra), ahogy a 47 százalékos aggódás is kevesebb a 2021 tavaszi helyzethez képest. A kutatás arra is rámutatott, hogy leginkább az határozza meg, mit gondolunk a koronavírusról, hogy hogyan viszonyulunk az oltásokhoz, továbbá a családunkban átesett-e valaki a járványon.

A járványok után azonban a második helyre (39 százalék) felkerült a háborúk kitörésétől való félelem, miközben másfél évvel ezelőtt alig jutott valakinek eszébe ez a fenyegetettség.

A harmadik legaggasztóbbnak a klímaváltozást tartják a magyarok (36 százalék), amely enyhén emelkedett tavaly óta. A negyedik legveszélyesebb dolog már megoszlanak a kormánypárti és az ellenzéki táborok között. Míg a kormánypártiak a globális migrációt tartják a 4. legaggasztóbb jelenségnek, addig az ellenzéki szavazók a gazdasági válság veszélyét, amit a Fidesz-KDNP szimpatizánsai az ötödik helyen említettek. Szintén az ellenzékiek az ötödik helyre rangsorolták a veszélyességi skálán a demokrácia visszaszorulását, körükben 32 százalék aggódik emiatt, a kormánypártiaknak csak 21 százalékuk.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com