Egy Nairobiban található elefántárvaházból tudósított az Afrikát, azon belül is Kenyát és vadvilágát érintő pusztító szárazságról Alvin Kaunda - írja a Washington Post.
Az egyik felvétel alkalmával a háta mögött álló kis elefánt úgy döntött közlelebbről is szemügyre veszi a menhely vendégét. Az ormányát az újságíró bal vállára tette, majd megvizsgálta a fülét, és végigtapogatta a fiatalember fejét. Az újságíró nem jött zavarba, igazi profi módjára folytatta a beszámolót, csak akkor nevette el magát, amikor az elefántormány az arcára is lenyúlt.

A felvétel hétvégén kezdett keringeni az interneten, és azóta több millió megtekintést gyűjtöttek össze, ami Kaundát és a kíváncsi fiatal elefántot nemzetközi hírnévhez segítette. Sokakat ámulatba ejtett, hogy Kaunda milyen sokáig meg tudta őrizni a higgadtságát. ASheldrick Wildlife Trust, az árvaházat működtető nonprofit szervezet beazonosította a kis elefántot. Így megtudhattuk, hogy 4 éves és Kindani névre hallgató nőstény, akit 2018 áprilisában mentettek meg.

A tévériportert megzavaró elefántbébi a mai nap legjobb része

- írta egy Twitter-felhasználó, aki megosztott a videó, amelyet szerdáig több mint 11,8 millió alkalommal néztek meg.

Timeline cleanse: This baby elephant messing around with an on air reporter is totally adorbs ????pic.twitter.com/sP9g926PSi

— Dr. Lucky Tran (@luckytran) November 15, 2022

Kenya az elmúlt négy évtized legsúlyosabb aszályával küzd, és a helyi tisztviselők szerint a szélsőséges időjárás 20-szor annyi elefántot öl meg, mint az orvvadászat. Az ország Idegenforgalmi és Vadvédelmi Minisztériuma által nemrégiben kiadott jelentésből kiderült, hogy több mint ezer állat pusztult el az aszály következtében, köztük gnúk, zebrák, elefántok és bivalyok.

fotó: Twitter videóból vágva