2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Ma is beragadt a rajtnál a forint

frisshirek.hu, 2022. november 17. - 07:25
Ma is beragadt a rajtnál a forint
A szerda esti jegyzésekhez képest gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint ma reggel fél hétkor

  • az euró árfolyama 410,16 forinton állt a szerdai esti 409,55 forint után,
  • a svájci frank jegyzése 417,26 forintról 417,71 forintra nőtt,
  • a dolláré pedig 394,02 forintról 395,16 forintra emelkedett.

Az euró jegyzése az esti 1,0390 dollárról 1,0376 dollárra gyengült.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, szerdán is beragadt a rajtnál a nemzeti fizetőeszköz. Az erőteljes leértékelődés az előző nap kezdődött annak hírére, hogy az orosz-ukrán háború folyományaként Lengyelország területére is becsapódott egy rakéta.

Pedig egy hete még – miután kiderült, hogy a vártnál is nagyobb mértékben mérséklődött az infláció és a maginfláció az Egyesült Államokban októberben – jelentősen erősödött a forint.

Ilyenre – hosszú idő után – legutóbb a múlt hétfőn volt példa.

Mint ismeretes, szeptemberben lépett rossz útra nemzeti fizetőeszközünk, folyamatos gyengélkedéssel és negatív rekordok sorozatával. Volt, amikor több mint 430 forintot ért egy euró. Aztán a Magyar Nemzeti Bank október 14-én több rendkívüli döntésről tett bejelentést, aminek hatására némileg erőre kapott a forint.

Illusztrációs fotó: Pixabay