Nem gyorsítják tovább a haderőfejlesztést

A haderőfejlesztést már nincs hova gyorsítani - tíz évet dolgoztunk rajta. 

A tegnapi lengyel eseményekkel kapcsolatban megvédte a baloldalt: „Szövetségeseink higgadtak voltak, a lengyelek és amerikaiak is jól reagáltak”

– monda.

„Ha az olajnak a csővezetéken nem biztosított a szállítása, akkor tankerekkel is megoldható lenne.”

Egy hónapra elég tartaléka van az országnak, így addig tudunk gazdálkodni, ha esetleg hasonló problémák adódnának a jövőben. Horvátországból csak korlátozottan érkezik a kőolaj, így önmagában nem segítség.


Az ukrán elnök nem felelősségteljesen nyilvánult meg

„A háborúért csak Oroszország a felelős” – Gulyás az ATV kérdésére nem válaszolt nyíltan, csak ennyit mondott:

„Az ukránoknak felelőssége, hogy az ukrán elnök nem felelősségteljesen nyilvánult meg, rögtön megvádolta az oroszokat azzal, amit ők követtek el”

– tette hozzá.

A finn és svéd NATO-csatlakozást jóvá fogjuk hagyni

- még Törökország előtt - mondta Gulyás. 

Az ügyeleti rendszer átalakítása mindenkinek jó lesz

Hajdú-Bihar megyében már sikeresen működik, ebből azt állapították meg, így hatékonyabb lesz az ellátás. Ezek teljesen életszerű szabályok, mindenkijobb lesz így a jövőben. 

Budapestre nem terjed ki majd az új ügyeleti rendszer bevezetése az egészségügyben, sőt még a fővárossal az egyeztések sem értek véget arról, hogy megkaphatják-e a 10,2 milliárdos egészségügyi kormánytámogatást. 

Gulyás nem tartja méltányosnak a fóti polgármester 6 milliós jutalmát

Véleménye szerint egy ilyen helyzetben nem helyes hat havi jutalmat felvenni, nem is érti, hogy merülhetett fel komolyan egy ilyen előterjesztés Fóton.

Gulyás szerint nem lesz élelmiszerhiány az ársapka miatt

„Országosan és általánosságban nem tartunk attól, hogy ne lenne elegendő burgonya és tojás”

– az áruhiányt elképzelhetetlennek tartjuk. 

Gulyás sok sikert kívánt Trumpnak
A gyermeket vállaló 30 év alatti nők szja-mentessége az energiaárak alakulásától függ 

December elején, az energiaáraktól függően tudják meghatározni, hogy költségvetés megengedi-e majd annak bevezetését. „Az ötletek, tervek már csőre vannak töltve” – mondta.

Magyarországon a hadsereg folyamatos készültségben áll a háború óta 
„Az ország rakétavédelmi képességein nem összehasonlíthatóak a nagyhatalmakéval”

– mondta Gulyás a magyar légvédelmi rendszerről. A készültség fokozatát még lehet tovább növelni. 

Lesz ukrajnai kormánylátogatás, de a részletek titkosak

A résztvevők biztonsága érdekében többet nem tud elárulni.

A benzinárstop sikertörténet

A családok megsegítése a benzinárstoppal jó döntés volt, ez komoly siker. Ráadásul az inflációt is csökkentette, hogy egész Európában a magyar családok tankolhatnak a legolcsóbban. 

Palkovics lemondását az új jelölttel, új minisztérium létrehozásával együtt jelentették be - emiatt kellett várni

Gulyás szerint ennyi időre volt szükség, hogy kidolgozzák az új tárca hatásköreit. Mégiscsak ez az energetika az egyik legfontosabb terület, ahol strukturális átszervezésre volt szükség kormányon belül. 

Izraelben nem a légvédelmi rendszer fejlesztéséről tárgyalnak

A köztársasági elnök a honvédelmi miniszter nem e célból látogatott az országba, ahol éppen kormányváltás van, és "nem érdemes" tárgyalni a pár napja távozó miniszterekkel. A látogatás pontos célját nem árulta el. Valóban igaz, hogy szóba került az út lemondása, de mivel késő este eszkalálódott a helyzet, így végül nem tették meg. 

Gulyás szerint az Omán partjainál – vélhetően Oroszországgal által használt – drónokkal megtámadott tankerről azért nem volt szó az ENSZ-ben, mert nem Magyarország határozza meg, hogy miről beszéljenek a szervezetben.

Gulyás szerint nem a kormányon múlik, ha egy KESMA-lapban oroszpárti narratíva jelenik meg

Gulyás és a 444.hu újságírója között hosszas eszmecsere alakult ki erről. A kérdésekre kitérő válaszok érkeztek, persze. De ennyit sikerült Gulyással kimondatni: a kormányhoz köthető médiafelületek mit írnak, az nem a kormányon múlik, így ha ott oroszpárti narratíva jelenik meg, az nem az ő dolguk.

„Sajtószabadság van, így nem egyeztetnek velem újságírók.”

Gulyás szerint a KESMA-hoz tartozó sajtótermékek által leírtakba sem szólhatnak bele, így a kormány nem érez felelősséget azért, hogy ott esetleg oroszpárti narratíva terjedhet.

„Ha valaki azt írja, hogy Ukrajna megtámadta Oroszországot, az hülyeség.” 
Ukrajnával kapcsolatban a kormány álláspontja változatlan

Hősiesnek tartja az ukránok küzdelmét, a kormány pedig mindig üdvözli, ha Ukrajna közelebb kerül eredeti területének helyreállásához. Hogy jó ötlet volt-e a többi NATO-tagállam részéről fegyverrel támogatni Ukrajnát? Ezt a kérdést majd a háború után kell újra feltenni. Lehet, akkor más lesz a válasz, mint most - írtuk összefoglalónkat a telex.hu segítségével.

Ha megnézné az egész kormányinfót, itt megteheti.