Légiriadó előzte meg a becsapódásokat Ukrajna-szerte néhány órával azt követően, hogy Zelenszkij elnök videóüzenetet intézett az indonéziai Bali szigetén ma kezdődött G20-csúcstalálkozó résztvevőihez.

Zelenszkij erős beszédére, melyet a G20-as országok vezetői felé fogalmazott meg, Oroszország új rakétatámadással válaszolt. Létezik olyan személy, aki komolyan gondolja, hogy a Kreml békét akar? Azt akarják, hogy engedelmeskedjünk akaratuknak. A nap végén azonban mindig a terroristák veszítenek – írta Andrij Jermak, Zelenszkij elnöki stábjának vezetője Twitter-üzenetében.

Russia responds to @ZelenskyyUa's powerful speech at #G20 with a new missile attack. Does anyone seriously think that the Kremlin really wants peace? It wants obedience. But at the end of the day, terrorists always lose.

— Andriy Yermak (@AndriyYermak) November 15, 2022

Két lakóépületet ért támadás Kijev Pecserszk negyedében. Az ukrán légvédelem számos támadó rakétát lőtt le a város felett. A becsapódások helyszínén már ott van az egészségügyi személyzet valamint a mentőalakulatok – írta Vitalij Klicsko kijevi polgármester egy közösségi médiafelületen.

A nyugat-ukrajnai nagyvárost, Lvivet is támadás érte, innen is robbanásokat jelentettek. Északkeleten Harkivra, északon Zsitomirra mértek csapást az oroszok ukrán hírügynökségi jelentések szerint - írja a BBC.

Kép: The times of Israel