2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -5o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Sokat isznak a fiatal nők, ezért kevés a gyerek Kaczynski szerint

frisshirek.hu, 2022. november 08. - 09:00
Sokat isznak a fiatal nők, ezért kevés a gyerek Kaczynski szerint
A lengyel kormánypárt elnöke arról beszélt, hogy azért nem születik elég gyerek, mert a fiatal nők túl sok alkoholt fogyasztanak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jókora felháborodást váltott ki Lengyelországban Jaroslaw Kaczynski kijelentése arról, hogy

a fiatal nők túlzott alkoholfogyasztása okolható az ország alacsony születési rátájáért

– írta meg a Guardian.

A kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság párt elnöke a 24.hu által szemlézett cikk szerint egész pontosan úgy fogalmazott:

ha azt látjuk, hogy folytatódik az a helyzet, amikor 25 éves korukig a fiatal nők annyit isznak, mint a korukbeli férfiak, akkor nem lesz gyerek.

Kaczynski szerint

„ahhoz, hogy egy férfi alkoholista lehessen, átlagosan húsz évig kell túl sokat innia, míg egy nőnél ez csak két év”.

A 24.hu szemléje szerint a politikus azt mondta, ezek az információi egy orvostól származnak, akinek „sikerült meggyógyítania alkoholista férfibetegeinek egyharmadát, de a nőket nem”.

Nevethetünk ezen, gyárthatunk mémeket, de ez egy komoly, tragikus ügy

– reagált az elmondottakra Joanna Scheuring-Wielgus baloldali politikus, aki egyúttal „patriarchális, vén gazembernek” nevezte Kaczynskit.

Fotó: Facebook/Jaroslav Kaczynski oldala