Nem mindennapi módon folytatódott le az ATV Start reggeli politikai műsor Szigorlat című programeleme. Az adástípusban három újságíró kérdezi a meghívott vendéget. A november 4-én reggel Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert a két ATV-s műsorvezető, Krug Emília és Kárász Róbert mellett Szalai Szilárd, a kormányzati média holdudvarhoz tartozó Pesti Srácok munkatársa kérdezte.

Pontosabban kérdezte volna.

Baranyi Krisztina ugyanis rögtön az első kérdés után kijelentette, hogy ő a Pesti Srácokat nem tartja sajtóorgánumnak, hanem propagandaterméknek, és az ott dolgozók kérdéseire nem hajlandó válaszolni.

Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, én régóta hangoztatom, és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt tenni. Én nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el

- idézi a polgármester szavait a Media1. Szalai a ferencvárosi rezsiszámlák kifizetéséről faggatta volna Baranyi Krisztinát. Mindhiába.

Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknak az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak

- tette hozzá a kerületvezető, majd Krug Emília azzal próbált úrrá lenni a kínos pillanaton, hogy kiemelte. Az ATV oldaltól függetlenül hív kérdezőket és politikusokat az adott műsorba. Baranyi azonban azzal vágott vissza, hogy ez nem oldal kérdése, a Pesti Srácok egész egyszerűen nem sajtó. Kárász Róbert erre prédikálni kezdett a szerkesztői szabadságról, majd rendre utasította a polgármestert, hogy ne minősítgesse a kérdéseket, hanem válaszolja meg azokat.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: Baranyi Krisztina Facebook-oldala