Felfüggesztették a kormány által meghirdetett Gyármentő Programra történő regisztrációt.

Az Index szúrta ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapján az üzenetet, amely szerint

a beérkezett regisztrációs űrlapok jelentős száma és forrásigénye miatt született meg a döntés.

A 24.hu által szemlézett cikk szerint

a regisztrációt 7 óra 30 perckor nyitották meg és 7:48-kor zárták le, vagyis olyan nagy lehetett az érdeklődés, hogy 18 perc alatt elfogyott a programra előirányzott 150 milliárd forintos keret.

Az Index szerint lehetséges, hogy további forrásokat szabadítanak majd fel a költségvetésben, mert

a Gyármentő Program munkatársai azt írták, érdemes figyelni a HIPA honlapját a program folytatásáról.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt Varga Mihály pénzügyminiszter október 17-én, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara konferenciáján jelentette be, hogy gyármentő programot indít a kormány.

Pár nappal később pedig Szijjártó Péter ismertette a részleteket: november 2-án indul a program, amely nagyvállalatoknak nyújt vissza nem térítendő támogatást energiahatékonysági és energiatermelő beruházásokhoz. Egy vállalat összesen 15 millió euró (6,2 milliárd forint) támogatásra pályázhatott.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat szerint a programot a külgazdasági és külügyminiszternek kellett a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. – mint lebonyolító szervezet – útján elindítania. Mintegy 150 milliárd forintnyi többletforrásként egyszeri támogatást kell biztosítania.

Illusztrációs fotó: Pixabay