Az exit pollok szerint a Benjámin Netanjahu vezette jobboldali-vallásos tömb győzelmével végződött Izraelben a 3,5 éven belül ötödször tartott parlamenti választás - jelentették a helyi televíziók kedden, amelyeket az MTI szemlézett.

A Benjámin Netanjahu volt miniszterelnököt, a parlamenti ellenzék vezetőjét támogató jobboldali-vallásos tömb várhatóan együtt 61 vagy 62 mandátumot szerez a 120 tagú kneszetben.

A várakozások szerint tehát minimálisan is, de többsége lesz az újonnan összeülő parlamentben. Ezzel együtt Netanjahu pártja, a Likud lehet a parlament legnagyobb ereje 30-31 mandátummal az exit pollok együttes előrejelzése alapján.

Ahogy arról korábban a Frisshírek.hu-n beszámoltunk, a választás tétje az, hogy Benjámin Netanjahu korrupciós botránya és 2021-es bukása után visszatér, vagy folytathatja Izrael első magyar származású miniszterelnöke, Jair Lapid és az általa vezetett centrista-baloldali tömb.

A fotó saját, a kép az izraeli parlament üléstermét ábrázolja, az egyetlen arcképen a Budapesten született Herzl Tivadar látható.