Kiemelt parnerként a Toyota és a Volkswagen Falubusz-pályázat keretében lehetett páláyzni, amelyek most önerő nélkül, 100%-os mértékű, vissza nem térítendő támogatással lehettek az önkormányzatoké. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen három-milliárd forint volt, a kész pályázatok benyújtására 2022. január 3-tól február 5-ig volt csak lehetőség.

A Magyar Falu Program keretében 2022-ben is meghirdették a "Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése" pályázatot. 5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhattak 15.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerezése céljából.

A pályázat az év elején lezárult, célja az volt, hogy a kis-lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését vagy a szolgálat létrehozását magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program.

"A vasárnapi szentmisén Ozmánbük község templomában imádkoztunk; a lelki táplálékot és útravalót Mikolás Attila plébános atyától kaptuk mindnyájan.
A szentmise után is az ünnepé volt a főszerep. Ozmánbük - a Magyar Falu Program jóvoltából- két beruházással gyarapodott. Új falubuszt szereztek be, valamint a község sírkertjében urnafalat építettek.
Gratulálok a falu vezetésének az eredményes munkához.
Köszönöm azt is, hogy feleségemmel közösen, nagy szeretettel fogadtak bennünket."-olvasható Vigh László Facebook-oldalán.
Fotók: Vigh László Facebook