Vencsou neve nem mond sokat a magyarok számára, ám a 2200 éves múltra visszatekintő, Csöcsiang tartományban található település Kína egyik legszebb és leggazdagabb városa, egyben a tartomány déli részének gazdasági és kulturális központja.

A tartománnyal immár 18 éve virágzó kapcsolatot ápol Baranya megye, aminek jegyében a napokban egy, a megye értékeit bemutató kiállítás nyílt, de élő kapcsolat van a Csöcsiang tartományi és a Pécsi Tudományegyetem között is, melynek keretében közös kutatásfejlesztési és innovációs projektek indulnak a jövőben – olvasható a megye tájékoztatójában.

Juhász Balázs fotóművész munkáit bemutató tárlaton keresztül a kínai emberek megismerhetik a baranyai települések gazdag kulturális és természeti értékeit, épített örökségét.

A kiállítást a 10 milliós város alpolgármestere, Chen Yingxu nyitotta meg, Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke pedig videóüzenetében köszöntötte az érdeklődőket.

Az elnök közösségi média oldalán kihangsúlyozta:

Célunk, hogy tovább erősítsük gazdasági, kulturális, turisztikai kapcsolatainkat egy olyan fontos stratégiai partnerrel mint Kína.

Fotók: Őri László Facebook-oldala