A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi polgármesterei feljelentést tesznek a kormány "bombás" plakátjai miatt

- jelentette be a párt fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtti sajtótájékoztatóján, amelyet az MTI idézett. Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester elmondta: rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés miatt teszik meg szerdán a büntetőfeljelentést. A Budapestet és az országot elárasztó óriásplakátok "a legújabb kormányzati pénzszórás példaképei" - mondta nyilatkozatában a kerületvezető.

Éppen a szankcionált Oroszország az, amely bombát dob az ukrán lakosságra

- hangsúlyozta Szaniszló, majd a szankciókkal kapcsolatban kijelentette: az Európai Unió nem vet ki semmilyen szankciót Magyarországgal szemben, sem háborús fenyegetést nem jelent, és csak olyan szankciók vannak érvényben Oroszországgal szemben, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök is megszavazott.

A kerületvezető szerint a "bombás" plakátok teljes mértékig megtévesztik a lakosságot, és elterelik a figyelmet arról a szociális válságról, amelyet "az Orbán-kormány eddigi munkássága okozott". Az óriásplakátos cégek vezetőinek figyelmét pedig arra hívta fel, hogy ha nem szedik le a plakátokat, ők is bűnrészesek ebben a cselekményben.

Korábban a plakátok miatt a Momentum elnöke, I. kerületi önkormányzati képviselő, Gelencsér Ferenc a Magyar Reklámszövetséghez fordult, mert azok szerinte sérti a szervezet etikai kódexét.

A kiemelt kép forrása: Bősz Anett Facebook-oldala