A Momentum elnöke a Magyar Reklámszövetséghez fordul a kormány új konzultációs kampányával kapcsolatban. A kormánykommunikáció "bombasztikus" húzásáról mi is írtunk. Gelencsér Ferenc a Facebook-oldalán közzétett nyílt levélben ezzel indokolta lépés:

Ízléstelen és érzéketlen hazugsággal támad a kormányzati propagandagépezet: miközben a szomszédban háború zajlik, és Putyin is egyre gyakrabban utal nukleáris fegyverek bevetésére, az állítólag a „béke pártján” álló kormány legújabb propagandakampányában ledobott bombaként ábrázolja az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit.

A pártelnök úgy értelmezi a szövetség Reklámetikai Kódexét, amellyel ellentétes volna a kormánypropaganda vizuális húzása.

A közzétett levélben a pártelnök a szervezetnek azt írta, hogy a kormányzati kampányreklám érzéketlen a megtámadott Ukrajnával és a háború áldozataival szemben. Gelencsér szerint a kommunikációs húzás egyedül orosz politikai célokat szolgál. Putyin agressziójának megítélésében ugyanis gyengíti az Európai Uniós egységét.

Arra kérjük a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottságát, hogy mielőtt közpénzmilliárdokat költenek rá, haladéktalanul értékelje a kormány nemzeti konzultációs kampányát és állapítsa meg az etikai vétséget

- szólította fel levele végén Gelencsér Ferenc a szervezetet. Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, pénteken kezdődött meg a konzultációs ívek kiküldése, akkor derült ki az is, hogy mi pontosan az a hét kérdés, amelyre válaszolhatunk.

A kiemelt kép forrása: Magyarország Kormánya Facebook-oldala