Vádat emeltek két férfi ellen, aki Molotov-koktélokat dobott egy csörögi házra, ahol többen aludtak - adta hírül a Pest Megyei Főügyészség az MTI-nek.

A hatóság vádirata szerint az egy családhoz tartozó csörögi elkövetők 2021 márciusában együtt alkoholt fogyasztottak otthonukban, és egyikük felhozta egy korábbi sérelmét. Azt mesélte, hogy feltételezése szerint azért küldték börtönbe volt élettársa zaklatása miatt, mert a nő anyja ellene vallott. Azt az ötletet találta ki, hogy ijesszenek rá a volt élettárására és az anyjára.

Hozzá is láttak ahhoz, hogy négy üres sörösüvegből Molotov-koktélt készítettek, meggyújtották, az épületre dobták. Majd elszaladtak.

A ház egyik utcára néző szobájában ekkor a volt élettárs és a kiskorú gyermeke aludt, a mellettük lévő helyiségben pedig a nő anyja tévézett. A négy Molotov-koktélból egy a ház mellé esett, kettő a falon robbant szét, egy pedig betörte annak a szobának az ablakát, amelyben a nő aludt a gyermekkel. A szobában a palack összetört és az égő benzin lángra lobbantotta a szőnyeget és a padlót, majd a tűz gyorsan átterjedt a helyiség berendezésére is - áll a vádiratban.

A két nő és a gyerek már csak a konyha ablakán keresztül tudta elhagyni az égő házat, amelyet a tűzoltók kiérkezéséig egy rokon kezdett oltani.

Az ügyészségi azt is megállapította, hogy a sértett asszonynak több mint hetvenezer, anyjának mintegy ötszázezer forintos kára keletkezett. Kiemelték azonban azt is, hogy a tragédia elkerülése csak a szerencsén múlt.

Az ügyben a főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és kétrendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat - zárta közleményét a hatóság.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com