A pályázatra több mint 90 pályamű érkezett. A zsűri által kiválasztott három díjazott 2022. október 21-én ünnepélyes díjátadó keretében vehette át a Richter Érdemérem elismerést. 

A Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója, Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Mangó Gabriella háziorvos, valamint Szabó János, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozatának elnöke és Polgár Judit minden idők legeredményesebb női sakkozója alkotta zsűri kiemelte, hogy számos nívós pályázati anyag érkezett, és a döntést hosszas egyeztetést követően tudták meghozni - olvasható az Orvosi Kamara oldalán.

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa a Gyenesdiáson praktizáló Dr. Vajda Gábor lett, aki egyedi, általa adaptív kommunikációs módszernek nevezett gyakorlatával érdemelte ki a kitüntetést.

Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosának címét a Tiszadobon praktizáló Dr. Szerényi Nikoletta nyerte el, aki egy hátrányos, megyehatár szélén elhelyezkedő, alig 3000 lakosú településen fejtette ki megelőző munkásságát.

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosaként pedig a Tiszaszigeten praktizáló Dr. Mohos Andrást ismerte el a szakmai grémium, aki a gyógyítás, oktatás, kutatás hármas megfelelő egyensúlyát célzó gyakorlatával vívta ki az elismerést.

A díjazottak a Richter Érdemérem elismerés mellett kategóriánkként nettó 2 millió forint értékű támogatást is kapnak, amely a nyertes pályázó döntése alapján a praxisuk számára hasznosítható eszközbeszerzést, illetve a szakmai tevékenységüket támogató hazai vagy külföldi konferencián, tanulmányúton való részvételt tesz lehetővé.

Fotó: mok.hu

Balról jobbra: Orbán Gábor, vezérigazgató (Richter Gedeon Nyrt.), a díjazott háziorvosok: Dr. Mohos András, Dr. Szerényi Nikoletta, Dr. Vajda Gábor