Kulturális államtitkárok a nyugati világban egy 80 ezres, az oktatás jövőjéért szervezett tüntetés után általában mit tehet? Leül a szervezőkkel? Kijelenti, hogy hosszú távú programot dolgoz ki az égető problémák orvoslására. Ne adj' Isten, részt vesz rajta...

Na, de mit tesz Hoppál Péter hazánkban? Kommentel.

Nem is akárhogy! Egy Fidesztől független pécsi híroldal kommentszekciójában tűnt föl a kulturális államtitkár a Facebook-on, aki kormányzati pozíciója mellett Baranya megye 2-es körzetének fideszes országgyűlési képviselője is egyben. A PecsMa oldala ugyanis beszámolt a budapesti több tízezres, a szervezők szerint 80 ezres tömegtüntetésről, amelynek az ADOM Diákmozgalom volt a főszervezője.

Hoppál Pétert, aki valamikor tanárként, sőt iskolaigazgatóként dolgozott, érthető módon nem hagyta hidegen a komoly társadalmi megmozdulás, amely az egyik újabb jelentős állomása volt a hónapok óta tartó tanár és diák szervezkedéseknek. Billentyűzetet ragadt, meg is nyilvánult a cikk alatt.

A Tízezrek tüntettek a tanárokért Budapesten című írás alá hazánk kulturális államtitkára annyit fűzött hozzá, hogy "Amerikai pénzből".

Ennek mikéntjét már nem részletezte. Hogy amerikából utazhattak-e tízrezrek, vagy ki kaphatott és miféle amerikai pénzt, esetleg épp Varga Judit küldhetet valami támogatást, aki az október 23-i ünnepen felkereste az atlanti magyar diaszpórát? Nem tudni. FRISSÍTÉS: Az eredeti cikk írása óta kiegészítette a politikus a kommentjét, és többek között belinkelte azt a 24.hu-s összeállítást, amely szerint még soha nem papíroztak le annyira ellenzéki kampányt, mint az ideit.

A PecsMa a biztonság kedvéért azért felidézi, hogy Hoppál Péternek jelenleg havonta bruttó 3,3 millió forintot fizet a köz, amelyet épp a nyáron emeltek meg 52 százalékkal.

Ugyanezért az összegért egy tanárnak nyolc hónapon át kell dolgoznia.

A kiemelt kép forrása: Hoppál Péter Facebook-oldala