Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, hasonló akció történt a múlt héten Londonban, amikor a Stop Oil környezetvédelmi csoport tagjai paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh egyik festményét. A rendőrség eljárást indított az aktivisták ellen.

A 444 cikke szerint a német Letzte Generation (Utolsó generáció) nevű aktivista csoport tagja a Monet festmény leöntése után a falhoz ragasztották a kezeiket.

A festményt természetesen üvegréteg védi, ezért nem lett baja.

Hasonlóan a londoni aktivista csoporthoz,

a német fiatalok akciójukat ébresztőnek szánták a közelgő éghajlati katasztrófa miatt.
Az emberek éheznek, az emberek megfagynak, emberek halnak meg

– mondta az egyik aktivista a Letzte Generation által Twitteren közzétett videóban.

We make this #Monet the stage and the public the audience.

If it takes a painting – with #MashedPotatoes or #TomatoSoup thrown at it – to make society remember that the fossil fuel course is killing us all:

Then we'll give you #MashedPotatoes on a painting! pic.twitter.com/HBeZL69QTZ

— Letzte Generation (@AufstandLastGen) October 23, 2022

Klímakatasztrófában vagyunk, és paradicsomlevestől vagy a krumplipürétől féltesz egy festményt? Tudod én mitől félek? Attól, hogy a tudósok azt mondják, hogy 2050-ben már nem fogunk tudni enni adni a családjainknak. Krumplipüré kell egy festményre, hogy ezt meghalljuk? Ez a festmény semmit sem fog érni, ha az ételért kell verekednünk. Mikor kezdünk el figyelni? Mikor kezdjük el végre hallgatni és abbahagyni azt, ahogy eddig csináltuk?

– mondta a tüntető.

A 444 beszámolójában arra emlékeztetett, hogy a Letzte Generation tagjai tavaly éhségsztrájkot rendeztek a berlini Reichstag épülete előtt, hogy tiltakozzanak a politikai fellépés hiánya miatt, az év elején pedig Németország legforgalmasabb autópályáját foglalták el.

Fotó: Twitter/Letzte Generation