A Dévai Bíró Mátyás utcában pályázati forrásból újult meg a játszótér. Már elhelyezték az új játszóeszközöket, és jelenleg a kavicsaljzat kialakítása zajlik. A sárvári önkormányzat három évvel ezelőtt indította el a játszótérfelújítási programot, amelynek keretében a Laktanya utcában és a Csónakázó-tónál új játszóterek készültek, továbbá megújultak a Gárdonyi és a Nádasdy utcai játszóterek is.

Az „Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron” című pályázat keretében 100 %-os támogatással valósul meg az új játszótér a Széchenyi Terv Plusz program keretében. Ennek a programnak a keretében alakítanak ki 142 db új parkolót a Dózsa utcában, és okos zebrák kivitelezése is folyamatban van. A Gárdony iskola mellett található, Deák Ferenc utcai gyalogátkelőhelynél és a Rákóczi Ferenc utca Alkotmány utcai útcsatlakozásánál található gyalogátkelőhelynél 1-1 automata gyalogátkelő figyelmeztető rendszert építenek ki, a szenzorokat már elhelyezték a zebrák mellett – írja a Sárvár Lendületben Facebook oldal.

Azt azonban már nem teszik hozzá, hogy a Széchenyi Terv Plusz az Európai Unió finanszírozásával jöhetett létre. Brüsszel pénzével ma nem annyira divatos büszkélkedni, bizonyos önkormányzatoknál.

Fotó: Facebook/ Sárvár Lendületben