Két drámai baleset is történt a mai napon megyénkben.

Reggel hazánk egyik legforgalmasabb útszakaszán az M1-es kivezetőjén Zsámbék térségében teherautó és személygépkocsi ütközött egymással. A megrázó fotó már sejteti, de az autó sofőrje azonnal a helyszínen meghalt - közölte az MTI.

A másik egy furcsább eset.

Halálesetről szerencsére onnan még nem kaptunk hírt. Szintén reggel Ikladon egy nyerges vontató és egy vonat ütközött egymással. Ha egy ütközésben egy vonat is érintett, általában akkor a másik jármű a felismerhetetlenségig eltorzul. Ezzel szemben a mostani esetben a teherautó sofőrje sérülés nélkül megúszta az esetet, a mozdonyvezetőhöz és a vonat utasaihoz azonban két mentőhelikopter is a segítségére sietett.

A rendőrség nyomozásáról az MTI úgy értesült, hogy a balesetet az azt könnyen átvészelő 41 éves vácegresi sofőr okozhatta, aki figyelmetlenül hajtott fel a sínekre. (A szerencsétlenségről készült fotó a cikk borítóképén látható.) A biztonságos átkelést nehezítette az, hogy ott nem volt jelzőberendezés. A Balassagyarmat felől érkező vonat pedig teljes sebességgel hajtott bele a vontatóba.

A kiemelt kép forrása: MTI / Mihádák Zoltán