A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban 21 fő sztrájkolt pénteken, jelezte az iskola egyik pedagógusa a 24.hu -nak.

Az iskola előtt délután negyed egytől élőláncot is alkottak - erről már Márton Roland Székesfehérvár Önkormányzatának ellenzéki képviselője is posztolt közösségi oldalán. 

De élőlánc volt Orbán Viktor miniszterelnök egykori iskolájánál a Teleki Blanka Gimnázium és általános iskola előtt is, amin tanárok és szülők egyaránt részt vettek

Emellett egyedülálló szülői kiállásról is beszámolt a lap. Ugyanis szülői összefogás révén tudott megvalósulni az „iskolamentes” nap Fehérváron – erről pedig egy helyi szülő számolt be. Ehhez egy helyi általános iskola szervezete arra kérte a szülőket, hogy az országos tiltakozások előtt egy nappal kezdjék meg a saját tiltakozásukat azzal, hogy nem viszik a gyerekeket iskolába. A szülő szerint az akció végül közel 85 százalékos iskolai „nem részvéttel” fejeződött be.

Voltak osztályok, ahol egy gyerek sem volt jelen, máshol, ahol akár egy diák is bement, a tanár megtartotta az órát. Egy szülő tortákat vitt be a tanároknak. Az olvasó hangsúlyozta, hogy a tiltakozás teljes mértékben szülői kezdeményezésre történt, minden tanító aznap megtartotta az óráit, ha volt kinek.

Fotók: Márton Roland Fb oldala