Hétfőn reggel nyolc óra tájékán a szűk budai utcácskában és a rá merőleges Fő utcában

több száz szülő, pedagógus és diák zsúfolódott össze elégedetlenségüket kifejezni, követelve a sztrájkjog visszaállítását és a tanárok béremelését.

Az összegyűltek nevében Nagy Zsolt színművész felolvasott egy petíciót, majd becsöngettek az irodaházba és átadták azt, az ajtót nyitónak. A tüntetésen felszólalt az a Simkó Edit pedagógus is, akinek a felfüggesztéséről szóló papírt egy külsős foglalkoztató során, egy parkban a diákjai szeme láttára kézbesítettek. 

A Demonstráció a tanáraink mellett a Közép-Budai Tankerületnél címmel megszervezett tüntetés kezdeményezőinek krédója szerint,

nem hagynak több tanárt kirúgni!

Úgy tudják, hogy az október ötödikén megtartott tüntetés után sok tanár kapott figyelmeztetést a tankerülettől és akár polgári engedetlenséghez is folyamodnak. A tiltakozáson egy új szimbólum is született. A keretezett felkiáltójel, amellyel szinte kitapétázták a Közép-Budai Tankerületi Központ bejáratát. 

A petícióban az alábbi követeléseket fogalmazták meg:

  • állítsák vissza a tanárok sztrájkjogát, 
  • azonnal rendezzék a pedagógusok fizetését!
  • a tanárok munkakörülményeinek és az iskolák működésének normalizálását!
  • a PDSZ-szel (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével) üljön le érdemben tárgyalni Pintér Sándor közoktatásért felelős miniszter!
Elvárjuk Öntől, hogy a pedagógusok és gyermekeink érdekeit képviselje, és az ellenük irányuló magatartással és tevékenységgel hagyjon fel. Amennyiben ezen feladatát bármilyen okból nem képes ellátni, úgy követeljük az Ön azonnali hatállyal való lemondását!

– zárták az intézet vezetőjének átadott közleményt a tüntetők, majd elénekelték a Mi vagyunk a grund című dalt a Pál utcai fiúk című musicalből.