A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki ittasan kerítéskapukat rongált.

Az ügyészség megállapítása szerint az erősen ittas férfi  még 2021. decemberében 23-án,  a délelőtti órákban egy Zala megyei település boltjában vásárolt, majd elindult hazafelé. Útközben a házaknál tartott kutyák folyamatosan ugatták. Ez annyira felidegesítette a férfit, hogy rugdosni, ütögetni kezdte a kapukat. Két esetben dühében leemelte a helyéről a kiskaput, egyszer az őt ugató kutya felé hajította, míg egy másik háznál pedig azt bedobta az udvarra. A harmadik háznál egy fémlemezt szedett fel a betonhídról és azzal ütögette a bejáratát.

A vádlott - akinek cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást és riadalmat keltsen - minimális kárt okozott, a kiskapuk helyreállítását a sértettek házilag elvégezték.

A férfi tettével garázdaság vétségét valósította meg, ezért őt a bíróság 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 181.746 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A büntetővégzés jogerős - tájékoztatott a Zalaegerszegi Ügyészség sajtószóvivője, Dr. Vándor Virág.

Fotó: Pixabay