A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő súlyos sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 81 éves helyi férfi Galambokon, a Szabadság utcában az Ady Endre út felé közlekedett Mercedes típusú járművével 2022. október 3-án 16 óra 28 perc körül, amikor egy erősen jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben haladó Opel típusú autónak. A baleset következtében az idős férfi és a másik autóban utazó 79 éves nő súlyosan, míg az Opelt vezető 61 éves nő könnyebben sérült.

Zalában nem ez volt az egyetlen baleset, ugyanis egy 32 éves férfi közlekedett kisteherautóval 2022. október 3-án 9 óra 10 perc körül Gelsén a Dózsa György utcában, amikor a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő kerékpárosnak és összeütköztek. A baleset következtében az 59 éves biciklis nő súlyos sérülést szenvedett. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr el van tiltva a járművezetéstől, ezért a 32 éves férfit az egyenruhások előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

A szolgálatban lévő állomány négy főt fogott el, közülük hármat bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai rendőrök három főt állítottak elő, közülük egyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kettő esetben történt - tájékoztatott a police.hu

Képeinken a galamboki baleset.