Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Egy kazánház gyulladt ki szombat reggel Mezőberény közelében, egy gazdaság területén. A huszonöt négyzetméteres épületrészről a tűz a szomszédos gabonatárolóra már nem terjedt át, de a kazánház tetőszerkezete jelentősen károsodott. Az esethez riasztott mezőberényi és békéscsabai hivatásos tűzoltók az épületrész áramtalanítását követően két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet szombat délután Dévaványa és Gyomaendrőd között, a 4231-es út közelében. A száz négyzetméteren égő vegetációt a szeghalmi hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével. A tűzeset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett szombat délután Gyulán, a Kohán György utcában. A helyszínen rosszullétre senki sem panaszkodott az épületet mindenki időben elhagyta. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz megemelkedett jelenlétét a levegőben. A gáztermelődést egy háztartási gázpalackról üzemelő gáztűzhely okozta, ezért az egység felhívta a helyszínen tartózkodó tulajdonosok figyelmét a berendezés felülvizsgálatára és használatának mellőzésére. A mentőszolgálat elmondása alapján az elszállított és megvizsgált lakók vérében szén-monoxidot nem lehetett kimutatni. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Kazánházban tárolt éghető anyagok és berendezési tárgyak gyulladtak meg szombat este Gyulán, a Láncház utcában. A tűzesettel kapcsolatosan a mentőszolgálat két füstöt belégző személyt további megfigyelésre kórházba szállított. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, de helyiségben található gázóra károsodott, ezért a gázszolgáltató szakembere az épület a szolgáltatásról ideiglenesen leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor az ingatlan fűtése alternatív módon továbbra is biztosított maradt. 

Kigyulladt egy melléképület vasárnap este Szarvason, az Eötvös Loránd utcában. A huszonnyolc négyzetméteres teljes terjedelmében égő melléképületben kerékpár, valamint berendezési tárgyak égtek. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a szomszédos garázsra már nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg - összegezte az eseményeket a megyei katasztrófavédelmi portál.

A kiemelt kép forrása: katasztrofavedelem.hu