2024.02.23., péntek - Alfréd
Budapest: 9o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Újabb migránscsempész ellen emeltek vádat

frisshirek.hu | 2022. szeptember 24. - 13:15
Újabb migránscsempész ellen emeltek vádat
A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

A Kisteleki Rendőrkapitányság járőrei 2022. augusztus 28-án, valamivel 23 óra után ellenőriztek egy szerb honosságú Lancia Delta típusú gépjárművet Balástya külterületén - olvasható a police.hu oldalán. Az autót egy szerb állampolgárságú férfi vezette, rajta kívül a jármű utasterében a rendőrök 10 illegális migránst találtak, akik bangladesi és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A 29 éves sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.