Habár már augusztus óta nyitva van, mégis minimum három politikus kellett ahhoz, hogy hivatalosan is átadják Keszthely ikonikus hotelét, a Hotel Helikont. A szállodában 176 db teljeskörűen felújított szobával, hatalmas wellness részleggel, fitneszteremmel, gyermek- és családbarát programokkal várják a vendégeket, ahol exkluzív szolgáltatásokkal, hatalmas wellness részleggel, valamint panorámaterasszal csábítják a luxust kedvelőket. Van gamer-sarok, gyermekanimáció és különféle szabadidős tevékenységek, ha unatkozna a vendég, de a foglaláshoz 50% előleg fizetése szükséges.

A keszthelyi szálloda utoljára 2017-ben fogadott vendégeket, de most a Helikon 4 csillag superior minősítéssel, teljesen megújult szolgáltatási palettával, a korábbinál kevesebb, de tágasabb és exkluzívabb szobával nyitott újra. A korábbi 240 szobából 176 darab családbarát szoba lett, az eredeti intarziás falburkolatot és az étkező mázas kerámia díszeit is megőrizték. Az egykori konyhát és konferenciatermet teljesen elbontották, ezeket vasbetonszerkezettel építették újra, a  kivitelezést pedig a West-Hungaria Bau Kft végezte.

Az eredetileg 1971-ben megnyitott hotel már közel 5 évtizedes múltra tekint vissza, amelynek nemesbítését és nívójának megőrzését tűzték ki célul a teljes infrastruktúra és szolgáltatás paletta megújításával, így alakítva ki egy mai vendégigényeknek maximálisan megfelelő, a Keszthelyi-öbölben egyedülálló szálláshelyet.

A helyiek munkahelyeket is remélnek az újonnan megnyitott hotelben, megnéztük, jelenleg délutános szobalányt, takarítót, bárost, felszolgálót és konyhai kisegítőt keres a hotel vezetősége.

Lázár János is részt vett az eseményen, amelyről a következőképpen posztolt:

"Egy új világ, egy új kurzus kezdődik akkor, amikor egy új törvényt fogadunk el az állami beruházások rendjéről, és az összes Balatonra vonatkozó építési szabályt felülvizsgáljuk a következő években.Ma Keszthelyről jelentkezem, ahol Manninger Jenő polgármester úrral, Nagy Bálint államtitkár úrral és a hotel vezetésével megnyitottuk a megújult Hotel Helikon Keszthely szállodát. Keszthely most visszakapta egykori emblematikus Balaton-parti épületét.A hotel 1971-ben nyitotta meg kapuit, a mostani felújítás után családbarát, superior hotellé vált, ahol minden ablakból a magyar tengerre nyílik kilátás.Sok sikert és vendéget kívánok!"-fogalmazott Lázár János Facebook -oldalán.