A napokban történt Zalaegerszegen, hogy egy hölgy Volánbusszal szerettet volna utazni, azonban a sofőr nem engedte fel az elektromos rollerét. Az esetről poszt is született az egyik népszerű zalaeegerszegi csoportban. A kérdés azért is érdekes, mert a statisztikák szerint, körülbelül 50 ezren közlekednek vele hazánkban.

A hölgy nem hagyta annyiban a történteket és információért felkereste a Zala Volán egyik vezetőjét, akitől megtudta, hogy szabálytalanul járt el a sofőr, ugyanis az elektromos rollert fel lehet vinni az autóbusz járataira, de csak összecsukott állapotban minősül kézi poggyásznak.

"Kedves Tagok! Tegnap írtam egy posztot arról hogy egy "kedves" sofőr nem engedte fel a buszra az elektromos rolleremet. Azóta rendeződött a dolog. Tegnap bementem a volán irodájába, és beszéltem a főnökükkel. Nem reklamáltam, csak megkérdeztem a sofőrök vezetőjétől hogy most akkor lehet, vagy sem felvinni rollert a buszba? Nagyon korrekt volt az úr, meg ígérte hogy utána jár a dolognak, és felhív az ügyben. Ez a mai nappal meg is történt.
Vagyis: fel lehet vinni elektromos rollert, összecsukott állapotban. Köszönet a gyors intézkedésért neki!????
Sőt a lejárt mobiljegyemet, amit reggel már beolvastam a buszon amire nem szállhattam fel,elrendezte hogy azzal utazhassak haza."-olvasható a Zalai utak "királyai" Facebook csoportban a hölgy friss bejegyzése.
A hatályos jogszabályok alapján az elektromos roller továbbra sem kategorizálható, az eszközhöz egyelőre nem dolgoztak ki egységes szabályozást idehaza. Az elektromos rollerek használatához egyenlőre nincs szükség vezetői engedélyre sem.