Bár egy szentendrei lovarda tulajdonosa csak három nappal az eset után tett bejelentést, a rendőrségnek 48 órára sem volt szüksége ahhoz, hogy a bűntényt feltárja, és a (feltételezett) tetteseket kézre kerítse - adta hírül a police.hu. Történt ugyanis, hogy szeptember 3-án az érintett lovardában észrevették, hogy hiányzik két nyereg, egy kantár, egy heveder és egy lovas mellény a kollekciójukból. Végül azonban csak szeptember 5-én keresték föl a hatóságot.

A nyomozás hatására kiderült, hogy a lovarda dolgozói lehetnek a tettesek. A vallomás szerint egy 52 éves férfi, V. Ernő és 27 éves élettársa pénzt akartak rövid úton szerezni, hogy szórakozni tudjanak. Az ötlet ekkor merült fel, hogy lopjanak a munkahelyről, a szentendrei lovardából, és az elcsent tárgyakat maguk adják el. Szeptember 2-án éjszaka a kifundálást tettek követték, a lopást a férfi és élettársa együtt követték el. V. Ernő kihordta a holmit, míg az élettárs figyelte a terepet.

Másnap jött a pénzreváltás. Szeptember 3-án Fóton addig kajtattak lovardáról lovardára, amíg az egyiknél nyélbe tudták ütni az üzletet. A felvásárlónak azt hazudták, hogy azért akartak megválni a lovas cuccoktól, mert gyermekük abbahagyta a lovaglást és nem tudnak mit kezdeni velük. Az értük kapott 200 ezer forintot a fővárosban elbulizták, elvásárolgatták, elszórakozták - ahogy azt eredetileg kigondolták. A zsákmány - a kantár kivételével - visszakerült tulajdonosához.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást - zárta közelményét a rendőrség.

A kép forrása: police.hu