Honor tippek az okostelefon hosszabb üzemidejéért

Amennyiben gyorsan merül az okostelefonja, a Honor néhány hasznos tippet adott ki, hogy hogyan növelhető meg az eszközök üzemideje. A készülékek vásárlásakor gyakran a processzor, a kijelző és a kamerák kerülnek előtérbe, de a használat során az akkumulátor kapacitása és az egy töltéssel elérhető üzemidő válik fontossá.

A Honor a kínai okostelefon-piacon 2024 első negyedévében az IDC piacelemző cég jelentése alapján vezető márkává vált, amit a változatos portfóliójának és a népszerű AI-funkciókat kínáló Magic6 szériájának köszönhet. Az iPhone eladásainak 6,6 százalékos visszaesése is hozzájárulhatott a Honor sikeréhez, mivel a hazai cégek az összecsukható és AI-t használó készülékekkel jobban meg tudták különböztetni a saját termékeiket az Apple-től, és a kínai kormányzati munkahelyeken betiltották a külföldi gyártók készülékeinek használatát.

A Honor készülékei a legalsó kategóriától a csúcsmodellig kiváló akkumulátor üzemidőt kínálnak, és a cég külön felhívja a figyelmet arra, hogy miként lehet ezt az időt tovább nyújtani.

Szabályozza a fényerőt! A telefon fényerejének megfelelő beállítása nemcsak az akkumulátor, hanem a szemünk kímélésében is segíthet. A Honor készülékek automatikusan kalibrálják a fényerőt, de manuálisan is szabályozhatjuk, hogy ne merüljön gyorsan a telefon.

Kalibrálja a kijelző záróképernyőjét! A záróképernyőn megjeleníthető látványos képek és animációk feleslegesek lehetnek, ha a telefon a zsebünkben vagy táskánkban van, és csak ritkán nézünk rá. Ilyenkor érdemes kikapcsolni egyes funkciókat.

Állítson be automatikus lezárást! Az automatikus képernyőzár rövidre állítása biztonsági és energiatakarékossági szempontból is előnyös lehet, mivel megakadályozza az illetéktelen hozzáférést és az akkumulátor gyors merülését.

Kapcsolja ki a Wi-Fi-t, Bluetooth-t vagy mobiladatokat! Ha nincs szükségünk a jelek fogadására és küldésére, például egy moziban vagy színházban, akkor érdemes kikapcsolni ezeket a funkciókat vagy repülő üzemmódra állítani a készüléket.

Állítsa át a telefont energiatakarékos módra! A Honor készülékek energiatakarékossági funkciói korlátozhatják a hálózati kapcsolatokat, a szinkronizálást, a helymeghatározást, vagy csökkenthetik a képfrissítési rátát. Egy ábrán látható a fogyasztás és az, hogy mely alkalmazások mennyi energiát igényelnek, így ezek alapján dönthetünk azok leállításáról.