Ahogy azzal a frisshirek.hu is több cikkben foglalkozott, ennek lényege, hogy az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta - szemlézte a műsort a 24.hu.

A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én már hatályba is lép.

A jogi szöveg „a magzati életfunkciók működésére utaló tényező” magyarul és az orvosi gyakorlat szerint a magzat szívhangja lehet. A rendelet tehát a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését, amit régóta követel Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője, aki szerint ez nem szigorítás, csak tájékoztatás. Többször elmondta, hogy "1956 óta nem volt életpárti elmozdulás a szabályozásban Magyarországon, és rengeteg tévhit is van az abortusszal kapcsolatban, amit ráadásul a baloldali politikusok egyre csak szajkóznak. Igyekszem ezeket is cáfolni amellett, hogy rámutatok: a nők is gyakran kényszer hatására döntenek az abortusz mellett, szó sincs tehát semmiféle önrendelkezésről." - olvasható Facebook-bejegyzésében.

Dúró az ATV-ben most leszögezte: nem volt alku a Fidesszel.

A politikus aztán arról is beszélt, hogy

az is egy tévhit, hogy a nőknek önrendelkezési, vagy szabad döntési joga van. Nincs.

Ez 4:30-nál tekinthető meg az interjúban, azzal magyarázta, hogy a nők döntős többsége úgy végzi el az abortuszt, hogy őrá a munkáltatója, a férje, családtagjai nyomást helyeznek, ha ez nem lenne, „akkor megtartaná a gyerekét. A nő nem egyedül dönt erről.”

Dúró hangsúlyozta, a nőknek tudniuk kell, hogy van más lehetőség, sőt, minden más lehetőség csak jobb az abortusznál.

Elmondta még:

nem tiltanák be az abortuszt
nem nehezítik meg a nők életét, csak szeretnének esélyt adni a magzatnak, mert az élet a fogantatás pillanatában jön létre
azt is mondta, hogy szülés után is kerülhet válság helyzetbe valaki, azt pedig gyerekgyilkosságnak nevezzük.


Dúró azért próbálta megnyugtatni a nőket, hogy „igyekszem empátiával viseltetni a nők iránt”, és hozzátette: nem célunk senki felett ítélkezni, hanem egy szemléletváltás szeretnénk elindítani.

Az internet népe természetesen most sem maradt csendben, hanem leírta véleményét a témáról. Lássuk!

"Szuper ötlet ez a szívhangmutatás abortuszra készülőknek, hiszen nyilván nem érzik a nők a döntésük súlyát. Nők... Én, férfiként, tehát hiteles véleményalkotóként javaslom kiterjeszteni ezt a filozófiát az élet más területeire is.
1. Minden oroszbarát cikk, komment és kormánynyilatkozat megírása előtt 3 percig kell nézni egy szétlőtt épület törmeléke alatt talált ukrán kisgyerek fényképét.
2. Minden migránsozás előtt 5 perc 40 másodpercig hallgassák az emberek a tenger csendes hullámzását, miközben partra mos egy 3 éves menekültet.
3. Minden áldozathibáztató megszólalás előtt 2 percig javasolt hallgatni egy 7 hónapos csecsemő sírását, aki nem érti, miért nem öleli meg az eszméletlenre vert anyja.
4. Minden abortusztörvény-szigorítás előtt javasolt 2 percig hallgatni, ahogy egy szórakozóhely távoli, tompa zenéjében, kéjes hörgések nyomnak el egy szájra tapasztott kéz mögül kitörő halk sikolyt.
Hiszen mindannyiunknak fontos az élet méltósága, ugye?
ui.: és most tessék szépen mindenkinek visszairányítania a figyelmét a sztrájkoló tanárokra, a szétvert egyéni vállalkozókra és arra, hogy gyakorlatilag mindenben hazudik a kormány (ötödárú orosz gáz, mi? haha)"
Én kötelezném a gyermek nemzőjét is, hogy hallgasa meg, mert igy fair. Ne mindig a nők igyák meg a levét a rossznak. Nem kell csinálni, és nincs mit elvenni. Miért mindig a férfiak döntenek helyettünk?
Még esetleg a válóper beadása előtt a közös családi Vidám videók nézését.

"Tűnjön el a kormány az ágyékom környékéről!” – mondta a Vogue-nak adott, kifejezetten szókimondó interjújában az Oscar-díjas Jennifer Lawrence arra reagálva, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság nemrég eltörölte a nők alkotmányos jogát az abortuszhoz. Kifejezte felháborodását afelett is, hogy szinte kizárólag idős férfiak döntöttek az ügyben.