Mint arról korábban hírt adtunk, Jászberényben sajátos politikai szövetség bontakozott ki a Fidesz és a DK között. Gedei József, önkormányzati testületbe az az ellenzéki összefogás listájáról bejutott képviselő, aki korábban a város polgármestere és a térség országgyűlési képviselője is volt, az utóbbi időben Pócs Jánossal, a térség jelenlegi, fideszes országgyűlési képviselőjével mozog együtt a közéletben. A testületből egyedül neki adtak szót a Jászberény számára egyik legfontosabb beruházás, az elkerülő átadására, nemrégiben pedig azt kezdte el terjeszteni, hogy a város ellenzéki vezetői belépnének a Fideszbe. Az utóbbi álhír volt, amelyre azt mondta, hogy csak tükröt szeretne tartani, azt azonban nem tudni, hogy a részéről előbb-utóbb kaphatunk-e ilyen híreket.

Legutóbb pedig – mint ez Budai Lóránt, a város polgármestere tájékoztatásából kiderült – az önkormányzati testület felfüggesztését kezdeményezte. Legalább is kezdeményezte volna, ha azt helyesen teszi meg. Igaz, hogy Gedei József civil foglalkozását tekintve ügyvéd, és az önkormányzati munkát nem most kezdte, mégsem sikerült előterjesztését megfelelő módon benyújtania.

Gedei újabb húzását a polgármester Facebook-bejegyzésében szándékos és felelőtlen zavarkeltésnek minősítette, majd hozzátette, hogy ha sikerrel veszi a képviselő a benyújtással járó szabályok teljesítését, ő napirendre veszi, és meg is szavazza majd a testületben. Igaz, a sikeres beterjesztéshez további három aláírás is szükséges. „Kíváncsian várom ki lesz az a három, aki megteszi…” – zárta bejegyzését Budai Lóránt.

A kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala, rajta Gedei József látható.