Tegnap este vezette utoljára az M1 Híradót Németh Balázs, a közmédia legismertebb és egyben legvitatottabb arca, aki a hírigazgatóval való belső konfliktusai után elhagyja az állami médiavállalatot.

– Vége a fél 8-as híradónak, vége a nyárnak, és vége még valaminek… Megtisztelő volt, hogy az elmúlt 8 évben önökkel tölthettem az estéket, köszönöm a figyelmet – mindössze ennyivel búcsúzott szerdán este pár perccel ezelőtt Németh Balázs az esti fél 8-as M1 Híradó végén a Media1 beszámolója szerint.

Ám a műsorvezető nem sokkal ezután körlevelet küldött az állami médiavállalat munkatársainak, amelyben azt írta, hogy „egy ideje vártam erre a pillanatra, láthattátok rajtam, sajnos néha a nézők is.”
Hozzátette, hogy mindennél jobban szerette ezt a munkát,

„Az M1 volt az életem, saját gyermekemnek tekint(ett)em, tiszta szívvel, teljes erőbedobással dolgoztam” – fogalmazott Németh Balázs, aki azt is elismerte ugyanakkor, hogy „a lendület már nincs meg (az okait ismeritek, látjátok, tapasztaljátok…), félgőzzel pedig hülyeség lenne folytatni, nem az én stílusom.”

Németh Balázs hozzátette, hogy első munkahelyén (ez a TV2 volt, ami mellett párhuzamosan a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél volt sajtós – megj. a szerk.) 13 és fél évig dolgozott, a másodikon (MTVA – megj. a szerk.) 11 és fél évig, míg a harmadik egy rövidebb, de fantasztikus kaland lesz.

(A Media1 szerint Németh Balázs ezzel feltehetőleg arra utalt, hogy sajtóhírek szerint az MTVA távozó műsorvezetője Deutsch Tamás öccsét válthatja az M1 után a budapesti atlétikai vb-t koordináló testületben 2023. augusztus 27-ig, vagyis új megbízatása nagyjából egy évre szól.)

A körlevélből az is kiderül, hogy Németh Balázs az M1-től való távozása után mindössze egy nap pihenőt tart csütörtökön, és pénteken már kezdeni is fog új munkahelyén. A levélben ezek után azt írta, hogy köszöni a rengeteg segítséget és szeretetet, „találkozunk még!”

A műsorvezető levele végül egy utóirattal zárult:

„Utóirat: ahogy megszokhattuk, a levelem vélhetően perceken belül eljut az internetes portálokhoz, tőlük is érzékeny búcsút veszek. Megtisztelő volt a kitüntetett figyelem, a sok címlap, cikk és mém. Folyt. köv.”

Németh Balázs a körlevelét egyébként 20:47-kor küldte (az azóta már ex-)munkatársainak, de a jóslata végül nem teljesen jött be, mert nem perceken belül, csak valamikor 23 óra körül, azaz 2 órával később jutott el a levél a Media1.hu-hoz az egyik közmédiás szivárogtatónak köszönhetően.

Mint ismeretes, a Celebként is emlegetett Németh Balázs a Németh Zsolttal, az M1 TV Pitbull névvel is illetett hírigazgatójával való súrlódásai után döntött úgy hónapokkal ezelőtt, hogy az áprilisi országgyűlési választásokat követően új kihívások után néz. 

Fotó: Facebook/Németh Balázs oldala