2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -5o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Csengernél egy ukrán vietnámiakat csempészett az országba

frisshirek.hu, 2022. augusztus 16. - 15:00
Csengernél egy ukrán vietnámiakat csempészett az országba
A csengersimai határátkelő közelében füleltek le a rendőrök illegális határátlépőket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai augusztus 13-án Komlódtótfalu külterületén egy ukrán férfit fogtak el, aki négy vietnámi állampolgárokat, mai nyelven illegális migránst szállított gépkocsijában - adta hírül a rendőrségi hírportál. A gyanú szerint a férfi anyagi haszonszerzés érdekében segítette volna Nyugat-Európába jutni őket. A szabolcsi nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A külföldieket, akik az eljárás adatai szerint illegálisan lépték át az országhatárt, a csengersimai közúti határátkelőhelyen átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek, hiszen abból az országból érkeztek hozzánk illegálisan a vietnámiak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatta, és őrizetbe vett a48 éves ukrán állampolgárt. Az embercsempészés súlyos bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.