A koronavírus-járvány miatt kimaradt két Csángó Fesztivál Jászberényben, máris furcsa mendemondák keltek szárnyra. A pletykák olyan erőteljesen terjedhetnek, hogy péntek este a főtéri nagyszínpadon még a konferanszié is fontosnak érezte kitérni rájuk. Az egyik szerint az idei, a jubileumi 30. csángó fesztivál az utolsó. Természetesen ez nem igaz.

Ahogy hamis az az aggodalom is, hogy elmaradna a szokásos felvonulás, a népzenei táncforgatag. Vészterhes időkben a fájó pletykák is jobban szárnyra kapnak, de az össznépi depresszión túl az is okozhatta a felvonulás-siratást, hogy idén először a szintén szokásos kirakodás ott van, ahol a forgatag szokott lenni. A szervezők azonban megoldották, hogy a vásári sátrak és a táncosok is elférjenek. Mutatjuk az útvonalat!

A gyülekező és indulás helyszíne az a jászberényi kőhíd túloldala, - hogy, hogynem - éppen az országgyűlési képviselői iroda előtt, majd a kőhídon átérve elfordul a mozi felé, hogy aztán a szervízútra visszakanyarodva elérjen a főtéri nagyszínpadhoz. A menet szombat este 17 órakor kezdődik.

A térkép forrása a Csángó Fesztivál Facebook oldala, az útvonal megrajzolása saját - az indulás és a cél biztos, de az a tegnap esti konferelásban nem volt egészen egyértelmű, miként is jut el a Fürdő útról a szervízúton át a nagyszínpadhoz a forgatag, ami biztos: gyülekezzünk a kőhíd túloldalán!

A további program ezen a linken elérhető.

fotó: jászberény.hu