2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Nagyobb összegű nyugdíjemelést szeretnének a szépkorúak

frisshirek.hu, 2022. augusztus 12. - 08:00
Nagyobb összegű nyugdíjemelést szeretnének a szépkorúak
Az elszabadult infláció miatt követeli ezt a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szervezet úgy látja: a nyugdíjasok egy részét a rezsikiadások növekedése is kilátástalan helyzetbe hozta.

Az infláció jóval magasabb lesz a vártnál, ezért a nyugdíjasok nagyobb összegű nyugdíjemelést várnak novemberben – mondta a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának soros elnöke az InfoRádiónak.

– A nyugdíjasok helyzete rendkívül kritikus – fogalmazott Hegyesiné Orsós Éva.

A hvg.hu cikke szerint arra is felhívta a figyelmet, hogy a medián nyugdíj 135 ezer forint, és mintegy 1,1 millió embernek a nyugellátása ez alatt a 135 ezer forint alatt van. Az ő esetükben a mostani rendkívül drasztikus infláció, amit a piacokon bevásárláskor, a patikákban gyógyszervásárláskor, illetve havonta a rezsifizetéskor tapasztalnak, nagyon komoly életminőségromlást eredményezhet.

A szervezet úgy látja, hogy a rezsi emeléséről szóló döntés előtt a kormánynak fel kellett volna mérnie, hogy a nyugdíjasok is könnyen lehetnek átlagfogyasztás felettiek.

Hegyesiné Orsós Éva hozzátette: nagyon magas azoknak a száma, akiknek egyszerűen nincs miből megtakarítaniuk.

Illusztrációs fotó: Pixabay