Többek között a Rózsakert, Bogár, Szöcske, Szépkert, Festő, Kertes utcákban folynak a munkálatok. Békéscsaba útfejlesztési programjának megvalósításához 7 milliárd 38 millió 999 ezer forintot biztosított a magyar kormány a Modern Városok Program keretében. A megyeszékhelyen ebből a pénzből 83 utca kap szilárd burkolatot, és további 63 utca, vagy utcaszakasz burkolatának javítása történik meg. Az útépítés első üteme befejeződött, a második ütemben pedig jelenleg mintegy harminc utcában zajlanak munkák. Szerkesztőségünk utána járt annak, hogy hol tartanak az útfejlesztésben.

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő elmondta, hogy egyre közelebb kerülünk a program befejezéséhez, és ahhoz, hogy a város 146 utcája közlekedhetőbbé váljon.

„Komplex másfél, két éven keresztül tartó beruházás keretei között valósulnak meg azok a munkálatok amelyek tanúi Békéscsaba polgárai most, hiszen körülbelül ötven utcában folyik valamilyen kivitelezői tevékenység szerte a városban ma is, ami azt jelenti, hogy a Béke kertektől a Keleti kertekig, Gerlától Jamináig. Szilárd aszfaltburkolatot kapnak eddig nem pormentes utcák. Közel 300 Békéscsabai Közterületen járda vagy új út valósul meg. Illetve kap új szilárd burkolatot. A tervezett összegből határidőre elkészül minden, ha nem jön közbe semmi.  Jelen pillanatban azt mondhatjuk, hogy 16 járda felújításával foglalkoznak.A járdafejlesztési program belügyminisztériumi forrásból érkezett Békéscsabára” – fogalmazott Herczeg Tamás.

Néhány békéscsabait kérdeztünk arról, hogy mit szólnak a fejlesztésekhez és útépítésekhez.

"Örülök a fejlesztéseknek, mert nagyon sok helyen van még renoválásra váró felület Békéscsabán. Mindenképpen előremutató az, hogy javulnak a kátyús utak, járdák" - mondta Brácz Bence.

„Sűrűn közlekedek kerékpárral a városban, majdnem mindig a kétkerekűmmel megyek mindenhová. Előfordul, hogyha nem figyelek, hirtelen huppanok egyet, mert belemegyek a kerékpárúton egy-egy mélyedésbe. Ez nagyon rossz érzés, és személy szerint idegesít is. Rajtam kívül még sokan járnak biciklivel Békéscsabán, mással még az is előfordulhat, hogy elesik. Nagyon jó, hogy modernizálódunk az utak terén is, mert nagyon ránk fér” – fogalmazott lapunknak egy olvasó.

„Úgy gondolom, hogy mindig jó, ha ilyesmi történik. Remélem, az alapanyagok is jók lesznek, amit beledolgoznak a járdába. Mert sokszor látjuk azt, hogy csinálják az utakat, és fél év sem telik el, kinyomódik az anyag, és tovább növekszik a kátyú. Autóval, gyalog illetve kerékpárral sem kellemes ezekbe belemenni” - tette hozzá Kovács Rozália.