2022.08.13., szombat - Ipoly
Budapest: 20o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkeznek legtöbben határvadásznak

Lukácsi Katalin, 2022. augusztus 04. - 15:47
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkeznek legtöbben határvadásznak
Összesen eddig 7776-an jelentkeztek a határvadász-toborzásra, legtöbben pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.

A magyar kormány következetes abban, hogy megvédje az országot és határait, határvadász alakulatokkal erősíti a határok védelmét - nyilatkozta az MTI szerint Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

A kormánypárti politikus többek között kiemelte, hogy „a déli határainkon folyamatosan nő a migrációs nyomás, a járvány és a háború mellett a legnagyobb kockázatot az illegális migráció jelenti". A határok védelmének megerősítése jegyében a kormány határvadász alakulatok felállításáról döntött, amelyhez megkezdték a toborzást, és hamarosan indul a kiképzés is – részletezte Nyitrai.

A sajtótájékoztatón beszélt Rétvári Bence is, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki elmondta, hogy nagy szükség van a határvadászokra, mert – amint erről a politikus beszélt - egyre több illegális migráns egyre erőszakosabban próbál meg Magyarországra belépni.

Bár a kormány rendre a déli határra nehezedő migrációs nyomással magyarázza a határvadász ezred felállításának szükségességét, leginkább mégis az orosz-ukrán háború szomszédságában fekvő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkeztek legtöbben a kiképzésre. Rétvári Bence azt is elmondta, hogy összesen eddig 7776-an érdeklődtek a lehetőség iránt.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Belügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda által készített toborzóplakátot.

A borítókép forrása: MTI / Kovács Tamás