A megnyitót követően egy huszárbemutató vette kezdetét, majd felsorakoztak és rajthoz álltak a versenyre nevező fogatok- olvasható a Behir.hu oldalán. A település polgármestere kiemelte, hogy az idei évben rekordszámban, összesen 23 fogattal érkeztek a versenyre. Doboz polgármestere, Köves Mihály elmondta a a 7.tv-nek, hogy az emberek nagyon igénylik a közösségi rendezvényeket.

A kilátogatók több, közösségépítő programon is részt vehettek. A szervezők különböző ügyességi feladatokkal készültek a gyerekeknek, de volt óriás sakk- és dámatábla is. A térség országgyűlési képviselője köszöntőjében különleges településnek nevezte Dobozt. Kovács József, országgyűlési képviselő méltatta Doboz települést, és elmondta, hogy Magyarország legrégebbi települése.

A versenyek mellett a két napos programban helyet kaptak a kézműves, mézes termékek is. Az egyik helyi termelő elmondta: évekkel ezelőtt a fesztiválon kapott kedvet ahhoz, hogy mézzel foglalkozzon. Bálint Gergely szerint fontos, hogy a helyi termékek megjelenjenek a hazai polcokon. A dobozi kastélyparkba több könnyűzenei koncert, táncbemutató, népművészeti kiállítás, kirakodóvásár és ugrálóvár is várta az érdeklődőket.

Forrás: Behir.hu