„Primitív, vérlázító, nemzetietlen, hátba szúrta a Fradi kézilabdázóit!” Ilyen jelzőkkel illette Kubatov Gábor a Ferencvárosi Torna Klub elnöke Bényi Szabolcsot, amiért az általa vezetett állami tulajdonban lévő a Mahart-Passnave Kft.-t váratlanul felmondta a szponzorációs szerződését. Kubatov még jogi eljárás kezdeményezésével is fenyegetőzött, csakhogy

kiderült, Bényi Szabolcs csak végrehajtotta „főnöke” utasítását ugyanis Lázár Jánostól ered a döntés.

A miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését - írja az ATV.

A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására, és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk

– olvasható a Lázár János által irányított minisztérium közleményében.

Amilyen vehemensen támadta Facebook-oldalán Kubatov a Mahart-Passnave Kft-t és az amúgy szintén kormányközelinek számító Bényi Szabolcsot, olyan „csend” van most a közösségi felületén és nagyon úgy tűnik, hogy Lázár János már jóval fajsúlyosabb szereplő, mint Bényi Szabolcs aki még lehetett primitívnek nevezni, de a jelek szerint Lázárt már nem.

Kubatov Gábor hétfő este tudatta, hogy a klub női kézilabdacsapatának egyik szponzora, a Mahart-Passnave Kft. váratlanul felmondta szponzorációs szerződését. Az FTC elnöke – a Fidesz pártigazgatója – szerint a cég a csapat „gyenge” teljesítményével indokolt. Kubatov viszont emlékeztetett, ennek nincs semmilyen alapja, mivel az FTC Rail-Cargo Hungaria kimagasló sikereket ért el az elmúlt időkben.

Az egyébként nem ismert, hogy a Mahart-Passnave Kft. pontosan mekkora összeggel támogatta a Fradi női kézilabdacsapatát, de Kubatov szerint a szerződés felbontásával ellehetetlenítik a csapat működését.

Fotó: Facebook.com