Lengyelország 4, Argentína és Szaúd-Arábia 3-3, Mexikó 1 ponttal állt az utolsó kör előtt.

A lengyel-argentin meccsről szóló felvezetések szinte mindegyike megemlítette, hogy a találkozón összecsap egymással a Barcelona jelenlegi legjobb góllövője, Lewandowski és a katalánok történetének egyik legnagyobb ikonja, Messi.

Argentínának győznie kell, ha el akarja kerülni, hogy a másik meccs eredménye döntsön a továbbjutásban. 

Az első félidő első perceiben Otamendi felúgrott majd fejelt, de nem a kapu felé indult el a labda. Az egyik lengyel védő, Glik szerinte az argentin könyökölt a felugrásnál.

10. percben Messi tologatta a labdát, amíg lövőhelyzetig nem jutott, majd a rövid sarkot célozta meg, de a lengyel kapus a helyén voltMessi remekül látta meg a 16-os bal oldalán beinduló Acunát, aki szépen visszavette a labdát, aztán kilőtte a lelátóra. Acuna balos bombáját Szczesny.

Di Maria rácsavarta a szögletet de Szczesnyn ez sem fogott ki. A lengyel kapus, Álvarez helyzeténél is bravúrral ütötte ki a labdát, majd a beadásnál Messi fejét is eltalálta. A bíró kiment megnézni a visszajátszást. A videózás után a holland bíró 11-est ítélt.

Messi balra rúgta, de a lengyel kapus odaért.

Álvarez lövését maga elé, középre paskolta Szczesny, De Paul azonban csak reflexből belekapott, így ez a helyzet nem volt veszélyes.

Az első félidőben Argentína dominált, de gólt még a 11-esből sem sikerült szerezni. Az első félidőben 0-0. 

A második féidő 46. percében Argentina megszerzi a vezetést. Molina tette vissza a labdát, Mac Allister nem találta el jól a labdát, de így is befért a jobb alsóba. 1-0

50. percében a lengyelek majdnem megszerzik az egyenlítő gólt. Zielinski szabadrúgása után Glik emelkedett, és a fejese csak egy arasszal kerülte el a jobb sarkot.

Messi a rá jellemző módon tologatta végig a labdát a 16-osig, de a lövésnél nagyon rosszul találta el a labdát. Mac Allister duplázhatott volna, találta meg a beadás, lőtt, de az pont középre ment.

68. perc Fernández passza után Álvarez remekül fordult be, és küldte a léc alá a labdát. 2-0

Messi laposan próbálkozott, ami elakadt a vetődő kapus lábában. A 73. percben Álvarez előtt kinálkozott egy óriási lehetőség, de csak az oldalhálót találta el.

6 perc hosszabbítás következett.

Tagliafico emelése Szczesnyn már túljutott, de Kiwior ki tudta vágni a labdát a gólvonal elől, ez mentette meg a lengyeleket.

Argentina 2-0-ra verte a lengyeleket, és továbbjutott. A lengyel továbbjutásról a másik mérkőzésen szaudiak által szerzett gól döntött. A lengyelek jobb gólkülönbségük révén jutottak a legjobb 16 közé. Vasárnap a címvédő franciákkal találkoznak, míg Argentína Ausztráliával szombaton mérkőzik meg. 

fotó: Doha, 2022. november 30.
Az argentin Alexis Mac Allister (j2) berúgja csapata első gólját a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Lengyelország-Argentína mérkőzésen a Dohai 974 Stadionban 2022. november 30-án.
MTI/EPA/Georgi Licovszki