Pár nap alatt több mint 8000 ember írta már alá az online petíciót, amelyet a szabad.ahang.hu oldalon indított el Királymezei Ágnes. A petíció célja, hogy megakadályozzák a partszakasz beépítését és lezüllését.

Fonyód önkormányzata nevében a polgármester, mint tulajdonos bérbe adta az Árpád partra levezető utcák partszakaszi részét vendéglátóegységek létrehozására - négy darab kb. 16-18 méter hosszú, kb. 5 méter széles, teraszos építményt építenének az egy kilométeres partszakaszra a Balaton parttól kb. 5 méterre a futópálya és a bicikliút kb. 7 méteres sávjába, a lakóingatlanoktól 1,5 méterre.

Ezzel teljesen figyelmen kívül hagyják az Alkotmánybíróság határozatát, mely szerint a Balaton partjától 30 méteren belül nem lehet építkezni.

Ne hagyjuk, hogy az ésszerűtlen beruházásokkal elfoglalják ezt a gyönyörű szabadstrandot, maradjon meg az nekünk itt élőknek, nyaralóknak, fürdőzőknek, pihenni vágyóknak! Sérülne az egészséges környezethez való jogunk, ezt nem hagyhatjuk! – áll a petícióhoz kapcsolódó közleményben.

Fonyódi/balatoni dohogó, morgolódó nevű Facebook csoportban többen jelezték már, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a városban, a Sipos-hegyi kilátótól a sétányon át az Árpád-partig.

A kép forrása: szabad.ahang.hu