Erik ten Hag menesztése: A Manchester United új irányt keres

A Manchester United menesztette Erik ten Hagot a Premier League-ben elért gyenge eredmények miatt. Az ideiglenes vezetőedző Ruud van Nistelrooy lesz.

A Manchester United vezetősége úgy döntött, hogy megválik Erik ten Hag vezetőedzőtől, miután a csapat a West Ham United elleni 2-1-es vereséggel a Premier League 14. helyére csúszott vissza. A klub jelenleg 11 ponttal áll a bajnokságban, és az elmúlt nyolc mérkőzéséből csupán egyet nyert meg minden sorozatot figyelembe véve.

Erik ten Hag 2022 áprilisában vette át a Manchester United irányítását, és azóta 128 mérkőzésen ült a kispadon. Az előző szezonban a csapat a Premier League 8. helyén végzett, így lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról. Ten Hag vezetésével a Manchester United megnyerte az FA-kupát és a Ligakupát is.

A klub közleményében köszönetet mondott Ten Hagnak az elért eredményekért, és sok sikert kívánt neki a jövőre nézve. A vezetőség szerette volna, ha Ten Hag több időt kap a csapat építésére, de a pályán nyújtott teljesítmény miatt nem volt más választásuk.

Az ideiglenes vezetőedzői posztot Ruud van Nistelrooy tölti be, aki nyáron csatlakozott a klub edzői stábjához. A Manchester United következő mérkőzése a Leicester City ellen lesz a Carabao Kupában.

A befektetők szemmel láthatóan pozitívan értékelik a friss fejleményt, a mai piacnyitásban ugyanis a jelenlegi adatok alapján 3,1 százalékot emelkedhet a Manchester United részvénye.

Ten Hag korábban az Ajax edzője volt, ahol három holland bajnoki címet nyert, és 2019-ben Bajnokok Ligája-elődöntőbe vezette az amszterdami klubot.