Háromperces időkorlát az ölelésekre a dunedini repülőtéren

Az új-zélandi Dunedin repülőtere háromperces időkorlátot vezetett be az ölelésekre a fogadótérben, ami világszerte vitákat váltott ki.

A Dunedin repülőtér új szabályozása szerint az utasoknak három perc áll rendelkezésükre az ölelkezésre a fogadótérben. Az érkezőket egy tábla figyelmezteti, hogy a hosszabb búcsúzkodáshoz használják a parkolót.

A Facebookon terjedő bejegyzések vegyes reakciókat váltottak ki: egyesek felháborodtak az intézkedésen, míg mások azon csodálkoztak, hogy egy repülőtéren egyáltalán van még ingyenes kiszállási terület.

Daniel De Bono, a dunedini repülőtér vezérigazgatója az RNZ rádiónak adott interjúban elmondta, hogy a repülőterek az érzelmek melegágyai. Szerinte egy tanulmány kimutatta, hogy egy 20 másodperces ölelés elegendő az oxitocin, a "szerelemhormon" felszabadulásához. A korlátozás célja, hogy több embernek adjon lehetőséget az ölelésre.

A repülőtér parkolója 15 perces ingyenes parkolást biztosít, így a hosszabb búcsúzkodások is megoldhatók. A repülőtér munkatársai szerint a parkolóban az évek során érdekes dolgokat láttak.