Csárdi Antal kilépése az LMP-ből: Megszűnik a frakció

Csárdi Antal bejelentette, hogy kilép az LMP-ből, miután bizonyítékot látott arra, hogy a pártvezetés Rogán Antallal egyeztetett a választási stratégiáról. Ezzel a lépéssel az LMP parlamenti frakciója is megszűnik.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője vasárnap a közösségi oldalán jelentette be, hogy kilép a pártból. A politikus szerint az LMP már nem tekinthető ellenzéki pártnak, és az értékrendje eltávolodott az övétől. Csárdi döntésének hátterében az áll, hogy bizonyítékot látott arra, hogy Ungár Péter, az LMP társelnöke Rogán Antallal, a kormánypárt egyik vezető politikusával egyeztetett a választási stratégiáról. Csárdi szerint ez a lépés elfogadhatatlan egy ellenzéki párt részéről.

Ungár Péter nem tagadta az egyeztetés tényét, de azt állította, hogy nem ült le Rogánnal. Csárdi szerint azonban a választási stratégia egyeztetése a kormánypárttal olyan határt jelent, amelyet nem lehet átlépni. Csárdi kilépése után az LMP parlamenti frakciója megszűnik, amint a frakciónál dolgozó munkatársak helyzete rendeződik.

Csárdi a Facebook-oldalán is megerősítette a kilépését, és ígérte, hogy a következő napokban részletesen tájékoztatja a közvéleményt a kilépésének okairól. Hozzátette, hogy egyéni mandátumát megtartja, mert a szavazatok személyesen rá érkeztek, nem pedig a pártra.

Az LMP több tagja, köztük Schmuck Erzsébet és Vágó Gábor, szintén kilépett a pártból korábban, ami tovább erősíti a párt belső válságát. Schmuck Erzsébet korábban azt nyilatkozta, hogy az LMP már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült, mivel Ungár Péter teljesen leuralta a pártot.

Csárdi Antal kilépése és az LMP frakció megszűnése komoly változásokat hozhat a magyar politikai színtéren, különösen az ellenzéki oldalon. A következő időszakban várhatóan további részletek derülnek ki Csárdi döntésének hátteréről és az LMP jövőjéről.