Börtönőr vesztegetési botrány: Tiltott tárgyakat csempészett raboknak

Egy közép-magyarországi büntetés-végrehajtási intézet körletfelügyelője illegális kapcsolatot tartott fenn a rabokkal, és készpénzért cserébe tiltott tárgyakat próbált becsempészni nekik. Az ügyészség nyomozást indított az ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint egy közép-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben dolgozó körletfelügyelő 2024 nyarától kezdve illegális kapcsolatot tartott fenn a rabokkal. A férfi készpénzért cserébe vállalta, hogy a rabok igényeinek megfelelően tiltott tárgyakat, köztük mobiltelefont és gyógyszereket, csempész be az intézetbe.

A börtönőr 2024. október 11-én 100 000 forintot és egy csomagot vett át az egyik elítélt hozzátartozójától azzal a szándékkal, hogy a tiltott tárgyakat a szolgálata alatt átadja a fogvatartottnak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás során az ügyészség több helyszínen összehangolt bűnügyi akciót tartott az NVSZ és a Készenléti Rendőrség közreműködésével. Az eredményes kutatás és lefoglalás után a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki részben elismerte a felelősségét a kihallgatása során.

A nyomozás során a gyanúsított szolgálati jogviszonya megszűnt.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a börtönőr a fogvatartottak rokonaival is egyeztetett a vesztegetési pénzről és a tiltott tárgyakról. Az elfogásáról készült videó is elérhető.