Meghosszabbították az óbudai alpolgármester letartóztatását

Czeglédy Gergő, az óbudai alpolgármester, továbbra is őrizetben marad, miután az ügyészség indítványozta letartóztatásának meghosszabbítását december 20-ig. A korrupciós ügyben Kiss László polgármester is érintett.

Az óbudai alpolgármester, Czeglédy Gergő június óta van őrizetben, miután a nyomozó hatóság vesztegetéssel gyanúsítja. Az ügyészség szerint egy vállalkozó több mint százmillió forintot fizetett neki, hogy közbenjárjon reklámberendezések engedélyezéséért.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta Czeglédy letartóztatásának meghosszabbítását december 20-ig. Kiss László polgármester letartóztatását már korábban meghosszabbították december 16-ig. Mindkettőjüket minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

A korrupciós ügy akkor kapott lendületet, amikor K. János, egy érintett vállalkozó, vallomást tett és hangfelvételeket adott át az ügyészségnek. Ezek a felvételek fontos bizonyítékokat tartalmaznak az ügyben.

Kiss László a börtönben tette le polgármesteri esküjét, és továbbra is ártatlannak vallja magát. Az alpolgármesteri posztra Czeglédy helyett új személyeket választottak.

A Fővárosi Törvényszék és a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása alapján az ügyészség indítványozta a letartóztatások meghosszabbítását. A bíróság a hét elején döntött arról, hogy Kiss december 16-ig biztosan börtönben marad.