Vonatgázolás Kiskunfélegyházánál

Elgázolt a vonat egy embert Kiskunfélegyháza közelében szerda délután, ami miatt jelentős késésekre kell számítani a szegedi fővonalon.

A Mávinform Facebook-oldalának és közleményének tájékoztatása szerint a baleset következtében Városföld és Kiskunfélegyháza között csak egy vágányon, korlátozással közlekedhetnek a vonatok, ami további késéseket okozhat. A késések estig tarthatnak, és a Budapest-Szeged vonalon csak éjszakára állhat helyre a menetrend. A szerelvények 20-30, esetenként 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel közlekedhetnek.

A katasztrófavédelem honlapján közzétett információk szerint a vonat fékezése miatt a vágány melletti avar is meggyulladt, amit a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók sikeresen eloltottak. A baleset során a vonaton utazó mintegy százötven embernek segítettek a biztonságos átszállásban.

Este fél hatra befejeződött a baleseti helyszínelés, így a vonatok ismét két vágányon haladhatnak, ami enyhülést hozhat a korábbi fennakadásokban. Az elgázolt ember állapotáról nem közöltek információt.